Osteopatia
Jarno ottaa vastaan Lahden keskustassa sekä vanhassa Vääksyssä.
Lahdessa vastaanottoajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 15-19 välillä. Paikkana on Aktiiviklinikka, Mariankatu 8a, 6. krs. Paikalle pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä, jalan, pyöräillen tai autolla. Ympäristön parkkeeraus on maksullista, joitain parkkikiekollisiakin paikkoja löytyy.
Vastaanotto on Vääksyssä maanantaisin ja keskiviikkoisin, osoitteessa Myllytie 2 as. 1. Saapuessasi paikalle kävele / aja autolla / fillaroi ym. Myllytien puolelta reilusti talon pihalle (Vääksyntieltä katsoen talon takana). Vastaanoton ovi on pihalta katsoen toinen ovi oikealta (ovessa kyltti).
Hinnat: osteopaattinen tutkiminen ja hoito 60 min
- Lahdessa 75 € (ALV 0%)
- Vääksyssä 70 € (ALV 0%)
Katso vapaat ajat ja varaa oma aikasi tästä.
- tai soita Jarnolle 050 573 2715
- tai kirjoita: jarno@pikkufakiiri.com
Hoitotapahtuma sisältää alkuhaastattelun, joka ensikäynnillä on tyypillisesti pidempi kartoitus, n. 10-15 min. Ensikäynnillä myös tutkiminen ja testaus yleensä vievät pidempään kuin jatkokäynneillä, n. 5-10 min.
Huomioithan, että tutkiminen ja hoito saattavat vaatia asiakkaan riisuutumisen alusvaatteilleen, jotta erilaiset asentohaasteet tulevat selvemmin esiin ja hienovarainen tuntuma kehoon helpottuu. Käytössä on pyyhkeitä ja huopia kehon lämpötilan ylläpitoon.
Mitä on osteopatia?
Osteopatia on käsin tehtävää eli manuaalista hoitoa. Yleensä hoito kohdistetaan tuki- ja liikuntaelimistöön mutta myös laajemminkin kehon eri systeemeihin. Selkä- niska- tai hartiavaivat ovat varmasti yleisin syy tulla vastaanotolle. Sen lisäksi apua voi saada esimerkiksi migreeniin, erilaisiin nivelongelmiin, unettomuuteen tai ruoansulatusvaivoihin.
Laaja tekniikoiden ja lähestymistapojen työkalupakki sisältää esimerkiksi nivelten mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja hermostoa rauhoittavia tekniikoita. Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, joten fyysisen hoidon rinnalla kulkee psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden huomioiminen. Aina ei tarvitse olla välitöntä fyysistä vaivaa syynä tulla vastaanotolle; osteopatia toimii mainiosti myös ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona.
Asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyn hoidon tekevä osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi kouluttaudutaan Suomessa neljän vuoden koulutuksella. Itse opiskelin Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Tämän lisäksi on kaksi yksityistä koulua, Atlas ja OOKK.
Osteopatian saattoi maailmaan yhdysvaltalaislääkäri Andrew Taylor Still jo 1870-luvulla. Osteopatiaa pidetäänkin vanhimpana manuaalisena hoitomuotona, josta mm. kiropraktiikka, naprapatia ja kranio-sakraaliterapia ovat myöhemmin kehittyneet omiksi kokonaisuuksikseen. Myös useilla OMT Fysioterapian metodeilla on juurensa osteopatiassa. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä, D.O. (Doctor of Osteopathy), mutta Euroopassa on päädytty erilliseen manuaalihoitoon keskittyvään osteopaatin koulutukseen. Suomessa osteopaatin koulutus alkoi 1988.
Osteopatian pitkän historian hoitofilosofia on pyritty tiivistämään kaikkien osteopaattisten koulukuntien hyväksymään muotoon, josta tunnetuin ja hyvin käyttökelpoinen kiteytys on neljä osteopaattista periaatetta:
- Keho on yksikkö; henkilö on kehon, mielen ja sielun muodostama yksikkö
- Keholla on kyky itsensä säätelyyn, itsensä parantamiseen ja terveyden ylläpitoon
- Rakenne ja toiminta ovat vastavuoroisesti yhteydessä toisiinsa
- Rationaalinen hoito perustuu näiden periaatteiden ymmärtämiselle
(American Osteopathic Association – oma käännös)
Katso lisää osteopatiasta esimerkiksi Suomen osteopaattiliiton kotisivuilta.