Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Osteopatia

Lannerangan tutkiminenLannerangan tutkiminen

 

Jarno ottaa osteopatian asiakkaita vastaan Unitas Terveyspalveluissa Helsingin Kaisaniemessä. Osoite on Kaisaniemenkatu 1 Ba 76, aivan Rautatientorin kupeessa. Voit varata ajan suoraan tästä.

 

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on käsin tehtävää eli manuaalista hoitoa. Yleensä hoito kohdistetaan tuki- ja liikuntaelimistöön mutta myös laajemminkin kehon eri systeemeihin. Selkä- niska- tai hartiavaivat ovat varmasti yleisin syy tulla vastaanotolle. Sen lisäksi apua voi saada esimerkiksi migreeniin, unettomuuteen tai ruoansulatusvaivoihin.

 

Laaja tekniikoiden ja lähestymistapojen työkalupakki sisältää esimerkiksi nivelten mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja hermostoa rauhoittavia tekniikoita. Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, joten fyysisen hoidon rinnalla kulkee psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden huomioiminen. Aina ei tarvitse olla välitöntä fyysistä vaivaa syynä tulla vastaanotolle; osteopatia toimii mainiosti ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona.

 

Asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyn hoidon tekevä osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi kouluttaudutaan Suomessa neljän vuoden koulutuksella. Itse opiskelin Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Tämän lisäksi on kaksi yksityistä koulua, Atlas ja OOKK.

 

Osteopatian saattoi maailmaan yhdysvaltalaislääkäri Andrew Taylor Still 1870-luvulla. Osteopatiaa pidetäänkin vanhimpana manuaalisena hoitomuotona, josta mm. kiropraktiikka, naprapatia ja kranio-sakraaliterapia ovat myöhemmin kehittyneet omiksi kokonaisuuksikseen. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä, D.O. (Doctor of Osteopathy), mutta esimerkiksi Euroopassa on päädytty erilliseen manuaalihoitoon keskittyvään osteopaatin koulutukseen. Suomessa osteopaatin koulutus alkoi 1988. 

 

Osteopatian pitkän historian hoitofilosofia on pyritty tiivistämään kaikkien osteopaattisten koulukuntien hyväksymään muotoon, josta tunnetuin ja hyvin käyttökelpoinen kiteytys on neljä osteopaattista periaatetta: 

  • Keho on yksikkö; henkilö on kehon, mielen ja sielun muodostama yksikkö
  • Keholla on kyky itsensä säätelyyn, itsensä parantamiseen ja terveyden ylläpitoon
  • Rakenne ja toiminta ovat vastavuoroisesti yhteydessä toisiinsa
  • Rationaalinen hoito perustuu näiden periaatteiden ymmärtämiselle

(American Osteopathic Association – oma käännös)

 

Katso lisää osteopatiasta esimerkiksi Suomen osteopaattiliiton kotisivuilta.

 

 

Joogakurssit 

Kevään kurssien päivämäärät:

13.4.

4.5.

 

Hoidot

Varaa aikasi Jarnon osteopaattiseen hoitoon Unitas Terveyspalveluissa Helsingin Kaisaniemenkadulla.

Varaa tästä