Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Iyengarjooga


ParshvakonasanaParshvakonasanaIyengarjoogassa saat täysipainoisen harjoituksen keholle samalla kun mieli keskittyy ja rauhoittuu. Täsmälliset ohjeet herättelevät tietoisuutta kehosta ja sen terveistä linjauksista. 

 

Jokaisen viikon tunti on erilainen, ammattitaitoisen opettajan suunnittelema kokonaisuus. Tunnit etenevät neljän viikon sarjoissa, kulloinkin painottaen seuraavia teemoja:

  • seisoma-asanat
  • eteentaivutukset ja kierrot
  • taaksetaivutukset
  • restoratiivinen eli kehoa rentouttava ja elvyttävä harjoitus. Tähän kuuluvat usein myös pranayama- eli hengitysharjoitukset

Iyengarjooga on ehkä maailman levinnein joogamuoto ja se on lisääntymässä Suomessakin tasaisen varmasti. Joogatyylin kehittäjällä, BKS Iyengarilla (1918-2014), on ollut ratkaiseva merkitys joogan leviämiselle ympäri maailman. Time magazine valitsi Iyengarin vuonna 2004 yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Esimerkiksi nykyään yleiset jooga-apuvälineet (puu/korkkitiilet, vyöt, huovat, köysiseinät - joidenkin arvioiden mukaan myös tuttu kuminen joogamattomme) ovat tulosta hänen vuosikymmeniä kestäneestä "tuotekehittelystään". Lisää tietoa iyengarjoogasta ja BKS Iyengarista: www.bksiyengar.com.

 

Iyengarjoogaopettajat koulutetaan neljän vuoden intensiivisellä koulutuksella. Vaikka aloitin joogan harjoittamisen 1998 iyengarjoogalla (Lontoossa) ja olin opiskellut sitä sittemmin Intiassa, oli käymäni opettajakoulutus 2008-2012 Helsingissä yksi haastavimmista ja samalla antoisimmista kokemuksista elämässäni. Koin että samalla kun oma harjoitukseni syveni sen myötä, myös vuodesta 2005 jatkunut joogan opetukseni otti aimo harppauksia eteenpäin.

 

Iyengarjoogan opettajakoulutussysteemin mukaisesti olen jatkanut joogan opiskelua valmistumisen jälkeenkin. Olen läpäissyt kahden seuraavan opettajatason kokeet ja minulla on tällä hetkellä Junior Intermediate II-tason tutkinto. 

 

Lisää tietoa Suomen iyengarjoogayhdistyksestä: www.iyengarjooga.fi.

 

 

Joogakurssit 

Syksyn kurssien päivämäärät:

28.9.

16.11.

 

Hoidot

Varaa aikasi Jarnon osteopaattiseen hoitoon Fysios Oy:ssä Helsingissä:

Töölö ma ja ke 8.00 - 14.00

Pasila ti 14.00 - 20.00

Malmi to 12.00 - 20.00

Varaa tästä