Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mikä ihmeen osteopatia?

 (Sisältö on pitkälti sama kuin osteopatia-osiossa tällä sivustolla)

 

”Hieronta? Jes, tiedän hyvin mitä se on”.

”Fysioterapia? Juu tiedän, eikös se ole jotain harjoitteiden tekemistä?”

”Osteopatia? ----------”.

Näinhän se monesti menee – joko osteopatiasta ei tiedetä mitään tai se asetetaan jonnekin vaihtoehtohoitojen mystiselle, harmaalle alueelle. No mitä se sitten on?

 

Osteopatia on käsin tehtävää eli manuaalista hoitoa. Yleensä hoito kohdistetaan tuki- ja liikuntaelimistöön mutta myös laajemminkin kehon eri systeemeihin. Selkä- niska- tai hartiavaivat ovat varmasti yleisin syy tulla vastaanotolle. Sen lisäksi apua voi saada esimerkiksi migreeniin, unettomuuteen tai ruoansulatusvaivoihin.

 

Laaja tekniikoiden ja lähestymistapojen työkalupakki sisältää esimerkiksi nivelten mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja hermostoa rauhoittavia tekniikoita. Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, joten fyysisen hoidon rinnalla kulkee psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden huomioiminen. Aina ei tarvitse olla välitöntä fyysistä vaivaa syynä tulla vastaanotolle; osteopatia toimii mainiosti ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona.

 

Asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyn hoidon tekevä osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi kouluttaudutaan Suomessa neljän vuoden koulutuksella. Itse opiskelin Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Tämän lisäksi on kaksi yksityistä koulua, Atlas ja OOKK.

 

Osteopatian saattoi maailmaan yhdysvaltalaislääkäri Andrew Taylor Still 1870-luvulla. Osteopatiaa pidetäänkin vanhimpana manuaalisena hoitomuotona, josta mm. kiropraktiikka, naprapatia ja kranio-sakraaliterapia ovat myöhemmin kehittyneet omiksi kokonaisuuksikseen. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä, D.O. (Doctor of Osteopathy), mutta esimerkiksi Euroopassa on päädytty erilliseen manuaalihoitoon keskittyvään osteopaatin koulutukseen. Suomessa osteopaatin koulutus alkoi 1988. 

 

Kuten kuvitella saattaa, pitkän historiansa aikana osteopatian ammattikuntaan on muodostunut monenlaisia koulukuntia ja näkemyseroja. Osteopatian hoitofilosofia on pyritty tiivistämään kaikkien osteopaattien hyväksymään muotoon, josta tunnetuin ja hyvin käyttökelpoinen kiteytys on neljä osteopaattista periaatetta:

  • Keho on yksikkö; henkilö on kehon, mielen ja sielun muodostama yksikkö
  • Keholla on kyky itsensä säätelyyn, itsensä parantamiseen ja terveyden ylläpitoon
  • Rakenne ja toiminta ovat vastavuoroisesti yhteydessä toisiinsa
  • Rationaalinen hoito perustuu näiden periaatteiden ymmärtämiselle

(American Osteopathic Association – oma käännös)

 

Katso lisää osteopatiasta esimerkiksi Suomen osteopaattiliiton kotisivuilta.

 

Joogakurssit 

Syksyn kurssien päivämäärät:

28.9.

16.11.

 

Hoidot

Varaa aikasi Jarnon osteopaattiseen hoitoon Fysios Oy:ssä Helsingissä:

Töölö ma ja ke 8.00 - 14.00

Pasila ti 14.00 - 20.00

Malmi to 12.00 - 20.00

Varaa tästä